| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
Bryllupsdager

Bryllupsdager å feire.

Bryllupsdagen er en perfekt dag å hedre hverandre på. Dere har begge to noe å feire denne dagen. For hvert år som går har dere sammen klart å holde på kjærligheten og vennskapet, løst problemer og lært hverandre å respektere hverandre. Etter hvert som årene går og hverdagene består av jobb, husarbeid og barn, blir utfordringene oftest å huske på å gi hverandre kos, klem og ikke minst tid sammen.

Når barna blir større og økonomi og tid til hverandre blir bedre, er det som å være nyforelsket og nygift igjen. Bare husk å ta vare på kjærligheten og omsorgen for hverandre underveis. Da vil du også oppdage at din ektefelle ikke bare er din kjæreste, men også din beste venn. Og bestevenner gjør mye morsomt sammen.

1 år. Papir eller bomull.

Papir, kan være et ark med den første setningen i fortellingen om et langt og godt ekteskap. Eller bomull som er mykt og vakkert som en sky på himmelen. Det første året er året i ”lykkerus”

Tips til gave og feiring: Skriv noen fine og kjærlige ord på en lapp og putt den ubemerket i lommen til din kjære, i matpakken eller i bilen. Du kan også bruke bomull til å pakke inn et lite smykke, øredobber, mansjettknapper osv. Husk også en bukett med blomster. Det blir alltid godt mottatt.

2 år Bomull
3 år Lær
4 år Blomster

5 år. Tre

Et tre vokser litt hvert år. Noen trær har bare blader, mens andre har blomster og bærer frukter en gang i året. Noen har blader eller barnåler som er grønne og fine hele året. En fin definisjon av hvordan et ekteskap kan være. Noen blomstrer fort og bærer frukter (barn) mens andre velger det jevne, trygge og tar ting som det faller seg (grønne blader eller barnåler) hele året. Det som er fint med tre, er at det kan formes og stelles med, så det vokser seg stort og vakkert.

Tips til gave og feiring: Feire denne dagen med å bruke humor og gi din kjære et fint ark eller en kjevle i tre med noen fine ord skrevet på. Eller hva med en skje i tre, et lite krus, eller noe annet fint i tre som du kan få brent inn noen minneverdige ord på. Blomster er også en sikker vinner.

6 år Sukker
7 år Ull
8 år Bronse
9 år Keramikk

10 år. Tinn

Tinn er et av de første kjente metaller. Tinn er lett og formbart i vanlig romtemperatur, men ved kulde blir det sprøtt. Så hold på varmen og la ekteskapet formes.

Tips til gave og feiring: En fin gave til brudeparet kan være tøffe små drammeglass, vaser, fat, smykker osv i Tinn. Denne dagen kan dere også invitere hverandre ut på en bedre middag.. Få noen til å passe barna, dersom dere har det og nyt en dag sammen bare dere to. Noen fornyer sine ekteskapsløfter på 10 års dagen, eller bare samler sammen venner og familie til en bryllupsdagfeiring sammen.

11 år Stål
12 år Silke
13 år Blonde
14 år Elfenben

15 år. Krystall

Et krystall er et mineral med en ytre begrensning bestående av et sett med plane flater som forholder seg strengt geometrisk til hverandre. En annen forutsetning for at krystaller skal kunne dannes, er tilstedeværelsen av et åpent rom som krystallene kan vokse inn i. Krystall blir til slutt et vakkert materiale. Vær trofaste og lojale mot hverandre, men gi hverandre litt ”rom” og la ekteskapet forstette og vokse seg vakkert.

Tips til gave og feiring er: Smykker i krystall, krystallvase, eller hva med to nydelig og spesielle krystallglass som dere kan skåle i denne dagen. En bedre middag hjemme med

pyntet bord og levende lys og en bukett med 15 røde roser, gir også den rette stemningen.

 

20 år. porselen

Porselen er et vakkert og sterkt keramisk materiale. Vanligvis hvit, eller nesten hvitt. Det brukes i sammenhenger der man trenger et sterkt materiale med gode formingsegenskaper. Dere har nå kommet så langt i ekteskapet fordi dere har vert sterke og hatt gode formingsegenskaper. Noen har også nådd starten på en milepæl i ekteskapet. Eventuelle barn er blitt større og det følger med litt mer frihet for dere de neste årene.

Tips til gave og feiring: Spander gjerne en reise denne gangen. Kanskje en deilig weekend til en romantisk storby. Paris, Roma, Barcelona, Wenesia, Dubrovnik, for å nevne noen. Eller rett og slett en uke til sydens sol og varme, bare dere to.

25 år. sølv

Sølv var i sin tid like verdifull som gull. Et mykt og formbart edelt metall. Gratulerer! Dere har nådd den første milepæl i ekteskapet. Kjærligheten for hverandre er dypere en før og følelsen av et inderlig vennskap har vokst seg fram. Ha det moro sammen!

 

Tips til gave og feiring: Denne dagen kan dere godt feire sammen med venner og familie. Noen benytter også muligheten til å fornye ekteskapsløftene. Her er mulighetene flere. I kirken kan presten velsigne deres løfter på nytt. Det eneste han ikke gjør er å erklære dere for rette ektefolk. ( det er dere jo allerede) Etterpå kan dere ha en liten sammenkomst med god mat og drikke sammen med venner og familie.

Dersom dere ønsker å ha noe litt mer personlig, kan dere sammen med nære venner og familie dra til romantiske Maldivene en fantastisk opplevelse. Der kan dere også fornye ekteskapsløftene og på en vakker hvit strand, med asurblått hav, gi hverandre et kyss for fortsettelsen.

30 år. perle

Perlens glans har i århundrer vært symbol for skjønnhet og renhet. En ekte perle oppstår ved at et sandkorn eller et fremmedlegeme kommer inn i en musling. Etter hvert blir perlen formet av en reaksjon av perlesubstans som skjer inne i Muslingen. og jo lenger tid dette pågår, jo større og vakrere blir perlen.

Tips til gave og feiring: Dere har nå klart å holde sammen i 30 år. En ”perle” formet av kjærlighet og respekt. Her passer det flott med et perlesmykke, øredobber eller rett og slett en tur/ferie sammen til ”deres personlige perle”

 

35 år. korall

En korall er et ørlite dyr med et hardt skjelett av kalk og lever i kolonier som lager de mest fantastiske former og farger i havet. Og sånn er det kanskje litt med ekteskapet også. Nå er dere forhåpentligvis blitt mange flere. Barnbarna vokser seg store og flotte og dere to har sammen vert med på å forme og påvirke barn og barnebarn til en fargerik og flott familie.

 

Tips til gave og feiring: Feire gjerne denne dagen sammen med familien. Kjøp noe stilig til hjemmet i korallfargen som er oransjerosa eller litt laksefarget.

 

 

40 år. Rubin

Rubin er etter diamanter den nest hardeste edelstenen, og er ekstremt motstandsdyktig. Dette kan kanskje betegne et 40 års langt ekteskap. Har dere kommet så langt, er deres forhold kanskje mer motstandsdyktig også.

 

 

Tips til gave og feiring: Smykke, øredobber, ring og slipsnål med rød Rubin, er en vakker hyllest til hverandre.

 

 

45 år. Safir
Safiren har de samme egenskapene som rubinen, i forhold til hardhet (riper) og tøffhet (slag). Den er meget hardfør, og det eneste som kan ripe den er andre safirer/rubiner eller diamanter. Så her gjelder det å ”ikke hvile på sine laurbær” som det sies. For aldri har det vel vert mer viktig å pleie hverandre, gi ros og trygghet som nå. For de fleste er pensjonisttilværelsen også kommet og dere får mer tid til hverandre. Bruk den på felles interesser og hobbyer. Ta vare på helsen deres slik at dere får et langt og godt liv sammen.

 

Tips til gave og feiring: Safiren har fargen klar blå som også står for kommunikasjon. Gi hverandre et smykke med denne steinen eller skriv noen gode ord om hvordan dere synes ekteskapet har vert så langt samt hva dine drømmer for fortsettelsen er. Sammen kan dere realisere noen av dem.

 

 

50 år. Gull

Gull er det mest selvsagte metall i en giftering. Gull er selve symbolet på kjærlighet og troskap, i tillegg til at det forbindes med velstand, makt og varig verdi. Dere har nå varig verdi og seirer til GULL! Kan det bli bedre!

Tips til gave og feiring: Dette er dagen som må feires sammen med familie og venner. Dere står nå øverst på pallen og kan ”sole” dere i glansen av gratulasjoner og beundring. Ikke bare har dere klart å holde sammen i 50 år, dere har også mye å se tilbake på av det dere har klart sammen.

55 år. smaragd

Smaragden er grønn og er i likheten med rubinen også et svært hardt mineral, men den kan være litt mer ”sprø” og man bør derfor være varsom slik at smaragden ikke utsettes for slag. Sånn kan kanskje denne 55 års bryllupsdagen beskrives. Vær varsomme med hverandre. Dere har levd et langt liv sammen og tiden er kommet for at dere to skal finne roen sammen.

Tips til gave og feiring: Kos dere sammen med familien denne dagen. Se i gamle album og mimre litt fra årene som har gått.

60 år. Diamant

En uslepen diamant er bare et lite krystall som folk flest ikke synes er noe vakkert syn. Det er bare diamantsliperens dyktighet som former diamantens skjønnhet. Som et langt ekteskap, så trenger den å slipes og poleres for å bringe frem det beste og vakreste ved den. Og jo dyktigere dere har vert, jo vakrere blir det.

 

Tips til gave og feiring: En diamant kan være så mye mer en smykkestein. Din diamant kan like godt være ”din elskede”, ”hjemmet ditt”, ”barna dine”, landstedet osv. Feire dagen i og sammen med deres ”diamanter”

65 år. Kronjuvel

Kronjuveler inneholder alle de største og mest berømte edelstener. De brukes også av de kongelige og ved fyrstehus. Dere er nå klar for deres ”kroning” Og alle disse årenes ”edle” stunder kan samles i en kronjuvel.. DERE TO!

 

70 år. Jernbryllup
Jern er et grått glinsende tradisjonsmetall som er mykt, formbart og smibart.De magnetiske egenskaper jern har er spesielle, en egenskap få andre stoffer har. Å kunne feire 70 års bryllupsdag sammen, er en sjelden hendelse. Men symbolikken i at det er forbart og smibart samt den magnetiske egenskapen jern har kan, gjenspeile et så langt ekteskap. Veldig mange har måttet oppleve å miste sin kjære når så langt kommer. Har dere hverandre i dag, er det den beste gaven dere kan få.

80 år. Platina

Platina betyr egentlig ”det lille sølvet” Det er formbart og brukes som et alternativ til hvitt gull i ringer og smykker, da det er litt hardere og tåler mer. Det er et meget sjeldent og faktisk sjeldnere enn gull. Å kunne feire 80 års bryllupsdag sammen, er også en sjelden hendelse. Veldig mange har måttet oppleve å miste sin kjære når så langt kommer. Har dere hverandre i dag, er det den beste gaven dere kan få.

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005