| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
Gavetips til bryllupet
Unn dere en skikkelig bryllupsliste. Nå har dere muligheten til å ønske dere noe spesielt og unikt som dere kanskje ikke har kjøpt tidligere, fordi det er for kostbart. Ikke vær redd for hva ting koster når dere setter opp bryllupsliste. Husk at venner og familie kan gå sammen om å kjøpe de litt større og kostbare tingene.

 

I en spørreundersøkelse Bryllupsguiden gjennomførte vedrørende gaveønsker til bryllupet, kom det fram at de fleste har bodd sammen i ca 2 til 8 år før de gifter seg. Derfor var pengegaver til bryllupsreise, eller bidrag til å betale for bryllupet det som stod øverst på bryllupslisten. Kjøkkenredskaper kom på 2. plass, og der var det KitchenAid kjøkkenmaskin som stod øverst på bryllupslisten til de fleste.

Kvalitetsting og merkevarer til kjøkkenet er populært


Kitch`n er en av landets største kjeder innen husholdning til kjøkkenet, og fikk i 2013 prisen som årets butikk kjede. Vi har snakket med Jon Sørtvedt ved Kitch`n på Vestkanten i Bergen. Han har lang erfaring med å gi råd til bryllupslisten, samt tips til de som skal kjøpe gaver til brudeparet.

 

 

Bedre funksjon, kvalitet og merkevare

Vi ser en stor økning når det gjelder gaver og ønsker til kjøkkenet, sier Jon. De fleste som gifter seg i dag har bodd sammen i flere år og har allerede det meste de trenger på kjøkkenet. Men i etableringsfasen er det mange som kun har investert i det helt grunnleggende til boligen sin. Derfor ser de muligheten til å ønske seg ting med bedre funksjon, kvalitet og merkevare til bryllupet, fortsetter Jon.

I dag er det også mer vanlig med åpne kjøkkenløsninger i boligene, noe som gjør at mange velger kjøkkenmaskiner med design og farger som kan stå fremme på kjøkkenbenken, og være en del av interiøret.

Kunnskap om bruk blir ofte etterspurt

Vi selger også mye kunnskap rundt bruken av panner, gryter, kniver og lignende. I dag er flere unge par blitt flinkere til å ”kokkelere” på kjøkkenet og er opptatt av å lage spennende, sunne og gode matretter. Det hender ofte at jeg kommer med tips til hvilken steikepanne som er best til steking av biff, eller hvilke kniver som er gode til kjøtt og filetering av fisk, sier Jon. Nyheter innen wok, koking og baking er ”trendy”.


Baking av brød i en Le Creus støpejernsgryte, er blitt veldig populært, fortsetter Jon. Vi som jobber i denne bransjen får med oss mye av det som skjer på matfronten.

Vegrer seg for kostbare ting på bryllupslisten

Det er en del brudepar som vegrer seg for å sette kostbare ting på bryllupslisten. Men, vi erfarer at foreldre, familie og venner kommer til oss og spør etter det dyreste brudeparet har satt på listen, fordi de nettopp ønsker å gi noe stort og flott til brudeparet, sier Jon. Flere går også sammen om å kjøpe disse gavene til brudeparet.

Derfor er det lurt å sette noen av de store og flotte gavene på bryllupslisten, fortsetter Jon. Men la det også være noen mindre og rimelige ønsker på listen. Da har de som er single, en god nabo, eller kollega noe å velge i til en overkommelig pris. Det er mange flotte, små gaver som kan forenkle og forbedre matlagingen på kjøkkenet.  

Et godt tips er også å ønske seg gavekort i en Kitch`n butikk. Da kan brudeparet legge sammen flere gavekort og dermed bygge på en serie de har fått litt av, eller kjøpe den kjøkkenmaskinen de ønsket seg, sier Jon.

Snittpris på bryllupsgaver.

Foreldrepar ca 10 000 – 15 000,-
Single foreldre ca 3000 – 8000,-
Besteforeldre ca 4000 – 6000,-
Søsken og forlovere ca 1000 – 2000,-
Par, slektninger ca 1000 – 1500,-
Enslige slektninger ca 500 -800,-
Nære vennepar ca 500 - 800
Perifere vennepar ca 300 - 500
Nære single venner ca 500 – 800
Andre single venner ca 250 – 400 
 

Skriv bryllupsliste

Hos Kitch’n kan dere skrive bryllupsliste med alle ønskene deres, som gjestene kan få tilgang til på nett, eller de kan spørre i butikkene. Dette er praktisk for både brudepar og gjester. Gjester får en oversikt over hvilke gaver som enda ikke er kjøpt og dere unngår å få flere av samme ting på gavebordet. Skriv din bryllupsliste her 

 

Kitch’n Topp 10 produkter på bryllupslistene:

1.


Mer info: Kitchen Aid kjøkkenmaskin

2.


mer info:  Modern House daily use tacosett

3.


mer info:  Rosendahl, Grand Cru bollesett

4.


mer info: Eva Solo, selvvannende urtepotte

5.


mer info: Dualit, lite toaster
 

 

6.


mer info: Holmegaard perfection glass

7.


mer info: AGA, AQVIA exlusive

8.


mer info: Le Creuset, støpejernsgryter

9.


mer info: Kitchen Aid, blender

10.


mer info: Victorinox kokkekniver

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005