| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
La invitasjonen til bryllupet være personlig.
Gi et godt førsteinntrykk. Bryllupsinvitasjonen er gjestenes aller første møte med dere som brudepar. Ofte blir den studert nøye før den henges pent opp på oppslagstavlen så gjør dere flid med invitasjonen. I tillegg kan dere opprette et arrangement eller en gruppe på Facebook som dere kan legge ut tilleggsinformasjon.

Gjør dere flid med invitasjonen  

Ikke send invitasjonen kun på mail eller via et arrangement på Facebook. Det vil virke upersonlig og for enkelt til en slik anledning. Men det kan være lurt å opprette en lukket gruppe for bare gjestene. Der kan dere legge ut litt informasjon underveis, samt at gjestene kan legge inn spørsmål angående brullupet deres. Etter bryllupet  kan gjeste dele bilder de har tatt med dere og gjestene i denne gruppen.

Inviter gjerne til bryllupet så tidlig som mulig via sosiale medier, men informer samtidig om at det kommer Invitasjon i posten. Invitasjonen er mye mer enn informasjon om tid og sted. Den er førsteinntrykket gjestene deres får av bryllupet deres, og det er derfor hyggelig å tenke godt gjennom hvordan dere vil at invitasjonen skal se ut.

 

Det aller første dere må gjøre er å finne ut om dere vil kjøpe en ferdig invitasjon, om dere vil bestille en skreddersydd invitasjon på internett, eller om dere vil lage en selv. Dette bør dere gjøre i god tid før bryllupet, for invitasjonen bør sendes ut senest to måneder før den store dagen. Dersom dere skal gifte dere i utlandet eller midt i fellesferien, kan det være lurt å være enda tidligere ute slik at gjestene kan planlegge ferien sin rundt bryllupet. Da bør dere informere gjestene ca 6 mnd før om at det kommer invitasjon til bryllup.

 


Bilder er hentet fra www.kortbutikken.no

 

Kjøpe ferdig, eller lage selv?

I butikkene finnes det mange flotte invitasjoner, men dette er nok likevel den minst personlige vrien. Bestiller dere ferdigtrykte invitasjoner kan dere velge mellom mange stilige design, og kan velge en invitasjon som er bare deres. Går dere for denne løsningen er det imidlertid viktig å tenke godt gjennom hvilken skrifttype og hvilke farger dere velger. Dekorativ skrift er ofte vanskelig å lese, og det er ikke alle farger som harmonerer like godt på kortet. Leservennligheten er svært viktig. På www.kortbutikken.no finner du garantert et kort som passer for dere. Der har de også servietter og gave-esker til bordet som matcher kortene.

 

Bryllupsinvitasjoner.no lager også en helhetlig profil for ditt bryllup slik at alt ser lekkert, stilfullt og profesjonelt ut. De starter med å lage et monogram som er tilpasset og unikt for dere. Monogrammet vil gå igjen på invitasjoner, kirkeprogram, bordkort, menyer, vinkart, takkekort og det dere måtte ønske for den store dagen. Målet er å skape en ramme rundt bryllupet som gjør det helt spesielt for dere. Vil dere ha en romantisk profil — skal den være klassisk, moderne, symbolsk, eller helt enkel? Besøk nettsiden her: http://www.bryllupsinvitasjoner.no/

 

 

 

Det mest personlige er nok likevel å lage kortene selv. Lag for eksempel et fotokort med bilde av dere to sammen. Som pynt er det perfekt med dekorasjoner beregnet på scrapbooking. I dag velger de aller fleste hjemmelagede eller skreddersydde kort. Det er fortsatt de duse og romantiske fargene som dominerer, men stadig flere velger å sende ut invitasjoner med litt mer farger på. Invitasjonen blir som oftest hengt opp eller står framme hos gjestene som er invitert. Da er det koselig at dere har gjort dere litt flid med den.

 

Helhetlig inntrykk 

Helheten er viktig. Husk at stilen du velger på kortet skal gjenspeiles i kjole, blomster, mat og dekorasjoner. Kanskje vil du at menyen og takkekortet skal matche invitasjonen? I så fall er det lurt å gjøre et veloverveid valg fra begynnelsen av. Tenk også gjennom om dere ønsker en formell eller uformell tone i invitasjonen.
 

Har dere tenkt dere et avslappet, uformelt bryllup, passer det jo egentlig ikke med en pompøs invitasjon som passer til et slottsball. Skal dere ha en borgerlig vielse på Tinghuset med en rolig middag etterpå, passer det også best med en enkel invitasjon uten for mange utsmykninger. Er dette derimot dagen da dere virkelig skal slå på stortrommen, og bruden skal leve ut prinsessedrømmen, er det ingen grunn til å spare på pynten. Dekorer i så fall invitasjonen med alt det dere finner av sløyfer, perler, hjerter og ringer.

 

 

 

Hva skal være med?
Selv om innpakningen er viktig, må dere også være nøye med å få med det som skal være med inni invitasjonen. Her er noen retningslinjer:

 

- Hvem er invitert? De som er invitert i bryllupet står i invitasjonen. Hvis ikke kjæresten til tante Anna står nevnt, er det fordi han ikke er invitert. Da kan man ikke ta ham med seg selv om kjæresten til tante Randi får komme. Husk også å presisere om barn også er invitert. I så fall skriver du navnene til alle i familien eller for eksempel Familien Jensen.

 
- Hvem inviterer? Hvis foreldrene deres betaler bryllupet – og dermed er å anse som vertskap – nevnes de før brudeparet i invitasjonen. Eks: Ola og kari inviterer  til Lisa og Tony sitt bryllup. Arrangerer dere bryllupet selv, er det her deres navn kommer inn.
 

- Hva inviteres det til? Skal gjesten inviteres til tilstedeværelse i kirken og deltagelse under kaffeserveringen eller til hele feiringen? Det er viktig at dette kommer klart og tydelig frem av invitasjonen. Man ønsker ikke pinlige situasjoner rundt slike misforståelser denne dagen.

 

- Når og hvor? Gjestene bør ikke være i tvil om hva som skjer hvor og til hvilken tid etter å ha lest invitasjonen. Send med et kart dersom gjestene kommer utenbys fra, slik at de lett finner frem.
 

- Hvilket antrekk? Påkrevd antrekk sier mye om stemningen dere vil sette for dagen. Uformelt antrekk betyr at man skal pynte seg som om man skal bort på besøk, og man kan forvente en løsere tone for dagen. Er antrekket kjole og hvitt, blir det en elegant tilstelning der regler for skikk og bruk trolig vil bli fulgt. Da skal kvinner kle seg i fotsid selskapskjole.

Er antrekket mørk dress, betyr det at kvinner kan velge mellom en lang kjole eller en kjole som går til kneet. Bunad er alltid akseptert antrekk både for menn og kvinner. Hva slags antrekk gjestene skal komme i, skal komme klart frem av invitasjonen. Ingen liker å stille opp i noe som er for lite eller for mye pyntet.
 

- Transport til og fra kirken. Har dere ordnet med transport for gjestene fra kirken til selskapslokalet? I så fall bør det stå i invitasjonen.
 

- Svarfrist. De som planlegger bryllupet må vite hvor mange som kommer til selskapet. Få med svarfrist og hvem man skal svare til på invitasjonen. Husk også telefonnummer eller mailadresse.
 

- Legge ved ønskeliste?  Gjestene vil gjerne vite hva dere ønsker dere, så dersom dere er komfortable med det, kan dere legge en liten diskret ønskeliste sammen med invitasjonen. Eventuelt kan dere legge ved webadresser til butikker der dere har lagt ut ønskelisten deres. Det finnes også bryllupssider på nett der dere kan legge ut listen, og da er det jo helt opp til hver enkelt gjest om de vil se nærmere på den eller ikke.
 
HUSK: Det kan kanskje være fristende å ty til poetiske vendinger i invitasjoner, men det beste er nok ofte å fatte seg i korthet og skrive ting så enkelt som mulig. Gjestene kommer uansett ikke til å bruke lang tid på å lese invitasjonen, og jo enklere språket er jo mindre misforståelser blir det.

 

Lykke til med bryllupsplanleggingen.

 

 

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005