| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
Brudebuketter

Brudebuketter og Knapphulsblomster


Den perfekte 'rammen'

Brudebuketten er brudens smykke og skal på den måten framheve kjolen og deg som brud. Brudebuketten kan sies å være selve rammen rundt brudeparet, som rammen rundt det perfekte bilde på veggen. Lytt til blomsterdekoratørens gode råd.

 


Se bilder av brudebuketter her

 

Avtal  et møte med blomsterdekoratøren i blomsterbutikken.
Time hos blomsterdekoratøren bør ikke være tidligere enn ca 2 mnd før bryllupet og ikke seinere en 1 ½ uke. Blomsterdekoratøren må være sikker på at valg av blomster og ellers tilbehør som skal brukes er tilgjengelig. I de fleste blomsterbutikker har de samlet bilder av brudebuketter i egne album. Dermed kan du sitte og bla i dem og sammen med blomsterdekoratøren, og finne den med det beste utgangspunkt, eller kanskje du finner akkurat den brudebuketten du leter etter.

Bestilling av brudebukett 
Dersom du skal gifte deg i mai eller en av sommermånedene anbefaler vi at du booker buketten allerede i januar/februar. Noen helger er mer populære enn andre.

 
Lytt til blomsterdekoratøren 
Før du besøker dekoratøren er rådet å ha valgt ut kjolen og antrekket til brudgommen. De fleste brudesalonger har noen modeller av brudebuketter som de tar fram når du prøver kjolen. Ikke la deg styres eller begrenses av den. Disse bukettene skal kun vise hvor viktig en brudebukett er for å framheve den perfekte bruden i deg. La heller ikke andre familiemedlemmer, venninner eller bekjente få styre ditt valg av bukett. Husk at selv om du synes deres bukett var den flotteste du har sett, så er det ikke sikkert den er riktig til deg.
 

Antrekket til brudgommen er viktig med tanke på at det skal lages en Corsage (knapphullblomst) til mannen som gjenspeiler brudens bukett. Det er også viktig at brudebuketten passer sammen med brudgommens antrekk.  Ta med deg bilder av brudekjolen og gjerne tilbehør som veske, slør, diadem og hans skjerf eller slips og lignende


[Se bilder av Knapphulsblomster  her]

 
Tema for bryllupet
Flere velger tema for bryllupet. Det kan være alt fra eks: Røde hjerter, Fjellturer, havet, Sport, fritid, musikk, til solnedgang og sjøens hvite skum i bølgenes brytning osv. obs!( Ble litt romantisk der.. ) Et tema kan være noe som gjenspeiler brudeparets personlige egenskaper, opplevelser og interesser. Velg gjerne en hovedfarge som skal gå igjen som en rød tråd i deres bryllup. Ellers kan du velge farger som både du og brudgommen liker. Blomsterdekoratørene er flinke til å hjelpe deg med å velge de fargene som vil passe perfekt til deg. 

Avtal møte med blomsterdekoratøren
Time hos blomsterdekoratøren bør ikke være tidligere enn ca 2 mnd før bryllupet og ikke seinere en 1 ½ uke. Blomsterdekoratøren må være sikker på at valg av blomster og ellers tilbehør som skal brukes er tilgjengelig og må få bestillt inn de blomstene som du skal ha i buketten.

Begynn tidlig å se på bilder av brudebuketter.
Du finner også masse bilder ved å klikke deg inn på  www.blomsterdekor.no Print ut bilder av de bukettene du liker, og ta dem med til Blomsterdekoratøren. Dermed har du og dekoratøren et veldig godt utgangspunkt for hvordan akkurat din bukett skal se ut.

 

Få fram din personlighet
La brudebuketten vise noe av din personlighet. Det er utrolig mye stilig og vakkert å velge i når det gjelder fasong, farger og stil.. En brudebukett kan designes helt etter ditt ønske og du skal ikke være redd for å la blomsterdekoratøren få litt fritt spillerom. De er fagfolk med lang erfaring og gode ideer som er flinke til å se hva som passer til kjolen og ikke minst din personlighet.

Hennes forlover kan også pyntes med blomster
Mens forloveren hans, brudesvenner og brudepiker viser alle hvilken rolle de har i bryllupet med stilig Corsage (knapphullsblomst) og små miniatyrbuketter, går hennes forlover rundt uten noen ting. Så hvorfor ikke få laget noe til henne også? For et par hundrelapper kan det lages hårpynt, armbånd eller en brosje som kan festes på et sjal, drakt eller kjolestropp. Ikke bare vil hun føle seg flott, hun kan også lett kjennes igjen som brudens forlover.

 

 
Tips fra blomsterdekoratøren   

- Corsage til mannen skal festes på venstre jakkeslag. Pass på å feste den godt så den ikke tipper framover.

- Brudebukettens plass i selskapet. La buketten få en fin plass på gavebordet hvor alle får sett den ordentlig. Pass på at den ikke blir liggende på bordet, men plasser den i en  fin og nøytral vase.

- Forevigelse av buketten. La fotografen ta et bilde istedenfor å tørke buketten. Halve buketten må ofte byttes ut med silkeblomster og verst er det med hvite blomster som lett blir brune i denne prosessen.

 - Pynt til bryllupsbilen: Hva med å bytte ut bjørk, ballonger og norske flagg med stilige dekorasjoner? De blir laget på Oasis med sugekopper som kan festes hvor som helst på bilen uten at det blir riper i lakken. Blomsterdekoratøren hjelper dere å feste dette på for dere. 

Vi takker blomsterdekoratører hos Blomsterdekor  AS med gode råd til denne artikkelen.

Se flere bilder av brudebuketter hos: www.blomsterdekor.no

Besøk vår blomsterbutikk Kaktus blomster i Kristiansand.

 

 

 

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005