| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
Valg av antrekk til brudgommen
Det finnes mange ulike antrekk å velge mellom for brudgommen. Bunad, uniform, mørk dress, kjole og hvit, Sjakett.? Hvilken farge? Her er tipsene som kan hjelpe deg litt på vei.

De fleste bruder begynner jakten på brudekjolen med en gang datoen er satt, og det er ingen grunn til at ikke også du som brudgom skal starte jakten på det rette antrekket i god tid. Det er nemlig en rekke valgmuligheter også for deg.

 

 


Antrekk til brudgom fra Gunnar Ree i Trondheim og www.brudehuset.no i Bergen

 

Investerer i dress 

Skal du gifte deg i bunad eller uniform er jo saken grei, men ellers er det lurt å begynne med å tenke gjennom hvilke muligheter du har.- I dag er det nok mest vanlig å gifte seg i en svart eller grå dress med det riktige tilbehøret. Dressen bør da være nyrenset og pen, med et moderne snitt og gjerne ha knapper trukket i stoff, sier gründer Arild Askeland ved Zlixx of Scandinavia.

 

Mannens motstykke til kvinnens ”lille sorte”

En av fordelene med å investere i en fin, mørk dress, er at dette er et antrekk som kan brukes i andre anledninger etter bryllupet.- En klassisk, svart dress i høy kvalitet er en god investering for alle menn. Dette er mannens motstykke til kvinnens ”lille sorte”, som kan brukes i alle anledninger og aldri går av moten, sier han

Dobbel splitt bak på dressjakken 

At dressen aldri går av moten er imidlertid en sannhet med modifikasjoner, for passform og detaljer endres stadig.- I 2012 skal dressen være smalere, jakken kortere med dobbelt splitt bak og den skal ha to knapper, sier Askeland. Og ønsker du å pynte opp dressen litt til den store dagen, lar dette seg lett gjøre. Du kan for eksempel bruke en seremonivest sammen med dressen. En seremonivest har gjerne blomster, paisly, brokademønster og matcher enten brudens kjole eller bryllupets fargetema.

 
Bilde av dress og brokadevester fra Gunnar Ree og Zlikk.

 

Skreddersydd dress eller smoking 

En seremonivest kan også brukes sammen sjakett, som er et annet alternativ du kan vurdere. Det er også flott å gifte seg i smoking, og ifølge Askeland trenger det ikke å bli så dyrt å få skreddersydd en smoking dersom du har lyst til det. Da får du klær som kun er laget for din kropp, og du kan velge stoff, farger og detaljer etter egen smak. - Prisen for en skreddersydd dress eller smoking er for mange overraskende lav i forhold til det du må betale for en fin dress i en herrebutikk eller brudebutikk, sier han.
 

Hous of Singles har nettbutikk med flotte antrekk til brudgommen:

Gjennom mange år har de hjulpet brudgommer med å finne det perfekte antrekket til deres bryllup. De har gjennom disse årene fått en spisskunnskap innenfor vårt felt og vi er stolte av å ha etablert oss som en aktør med vekt på tradisjoner, stabilitet, trygghet og solid kompetanse innen for vårt fag. Det kreves kunnskap, og erfaring og store krav til design for å lage plagg som er så forseggjorte og detaljrike som våre, og vi fører et bredt utvalg i flere ulike farger, og vi har flere modeller slik at vi skal ha mulighet for å finne en unik passform for alle kropps fasonger. Vi har også et svært bredt størrelses utvalg. Akkurat nå har vi gode tilbudspakker på antrekk til brudgom, samme hvordan bryllup du skal ha. Vi har alt fra dress til kjole og hvitt.

Besøk nettsiden her

 

Sjekk med bruden
O
g husk at selv om du ikke får lov til å se brudens kjole, er det lurt å sjekke på forhånd at antrekket du velger til deg selv passer til stilen hennes.- Det er derfor lurt å involvere sin kommende kone før man tar den endelige avgjørelsen på hva man skal ha på seg. Det er viktig at også hun er komfortabel med det du skal ha på deg, sier han.


 

Husk tilbehøret 
Det er for øvrig ikke bare brudens tilbehør som er viktig. Også brudgommens antrekk krever det rette tilbehøret for å bli komplett. Bruk et pent lommetørkle i brystlommen og pynt opp skjorten med pene mansjettknapper som matcher metallet på klokken og beltespennen. - Når det gjelder slips, er det moteriktig med noe smalere slips nå. Velg gjerne et som er 6-7 centimeter bredt på det bredeste punktet, sier medgründer Halvor Hauge ved Zlixx of Scandinavia.


Bilde av antrekk fra Zlixx og Gunnar Ree

 

Dress til brudesvenn

Skal dere ha brudesvenner i bryllupet, bør de matche brudgommen både med dress, skjorte og eventuelt tilbehør som vest og pastrone.- De fleste brudesalonger fører dresser til brudesvenner helt ned til størrelse ett år, sier Hauge. Og skal du være forlover i et bryllup, kan du også med fordel passe på at du matcher brudgommen på tilbehøret. - Men samtidig skal brudgommen være mer pyntet. Forlovere, brødre, fedre og svogere kan imidlertid gjerne ha slips, lommetørkle og mansjettknapper som matcher brudgommens tilbehør. De kan også ha en pen ensfarget seremonivest under dressjakken, avslutter Hauge.

 

Antrekk til brudgom, forlover og brudesvenn ulike farger på vesten gjør antrekket perfekt.

 

Tenk gjennom dette før du velger antrekk til den store dagen: 

  •  Hvilken type klær vil du føle deg fin og vel i?
  •  Hvilken stil har bryllupet - klassisk, moderne eller har dere et tema?
  •  Hvordan vil bruden like å se deg, og matcher ditt antrekk hennes? 

Dette kan brudgommen kan gifte deg i:

  • Bunad
  • Uniform
  • Smoking
  • Sjakett
  • Dress
  • Livkjole / Kjole og hvitt

Vi takker Zlixx for tips til denne artikkelen.   www.zlixx.no

Tekst Av: Katrine Andreassen
Bilder av: Heidi Hetlevik

 

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005