| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
Huskeliste

Huskeliste til bryllupet og hva du bør gjøre når:

12. mnd før bryllupet

Start med å sette opp et budsjett. Diskuter med din forlovede og eventuelt med foreldre dersom disse skal være med å bidra økonomisk. Avtal bryllupsdato og tid, samt hvor dere ønsker å holde bryllupet. Gjør avtale med kirke eller borgelig vigselssted, og finn lokaler til festen. Husk at ved bestilling av selskapslokaler bør dere forsikre dere om at lokalet er tilgjengelig for pynting dagen før bryllupet. Flere nyttige tips til bryllupsplanlegging.

Sett opp en grov oversikt over hvem dere ønsker å invitere. Uansett hva dere skal bestille av lokaler og mat, er det greit å vite ca antall gjester tidlig. Dere bør allerede nå begynne å tenke på Catering, fotograf og musikk. Disse må bestilles i meget god tid. Skal dere ha serveringspersonale bør dere minst ha en til å servere for hver 15 gjest. Les også om skikk og bruk til bryllup.

Det er også på tide å tenke på brudekjolen. Det tar ofte mange måneder før du finner akkurat den kjolen som er perfekt. Dere bør også begynne å tenke på hvem dere ønsker som forlovere. Dette kan ofte være et vanskelig valg, enten fordi man har for få kandidater eller man har for mange. Velg noen av dem du mener kjenner deg best og som også i framtiden vil være der for deg. Bryllupsreisen må bestilles i god tid, dere må derfor også begynne å tenke på den nå.

Sjekkliste for utgifter:

- Kirke og forlovererklæring
- Selskapslokaler
- Hotell/overnatting
- Ringer
- Transport til og fra vigsel
- Musikk/sang til vigsel
- Fotograf og film
- Brudens klær
- Sko, strømper, hansker, slør, hatt, undertøy
- Slør, Tiara/hårpynt
- Makeup
- Frisør
- Smykker/ørepynt
- Brudgommens klær, sko, slips
- Brudesvenn, brudepikens klær
- Brudebukett
- Blomster til brudepiker og svenner
- Brudgommens blomst
- Blomster pynt til bordet
- Blomsterpynt kirke og brudebil
- Duk, Lys og servietter
- Innbydelser
- Bordkort, meny, sanghefte
- Velkomstdrikke
- Canapeer eller frukt
- Vin, øl, Cognac, likører osv
- brus, vann osv
- Kostnader for evt. Mottagelse
- Bryllupsmiddag
- Bryllupskake
- Lokaler/festtelt
- Serveringspersonal
- Leie av møbler/porselen/glass/bestikk
- Musikk til festen
- Taler og sanger
- Toastmaster
- Bryllupsreise
- øvrig

6.mnd før bryllupet

Brudekjolen bør nærmest være klar og bestilt. Enten valget falt på å kjøpe eller leie, er det lurt å gjøre en avtale om å få kjolen tilpasset noen måneder før bryllupet. Husk også tiara, slør, hansker, sko, underskjørt og eventuelt vinterkåpe. Nå er det også på tide å begynne å tenke på frisørtime. Hvis du ønsker en bestemt frisør, eller du gifter deg på en spesiel dag, bør du bestille frisørtimen allerede nå. Skal du ha egen sminkør må denne også bestilles. Tips og bilder av brudefrisyrer.

Transport til og fra kirken og festlokalet? Dersom dere skal ha limousine bør denne bestilles nå. Er seremonien og festen på steder der gjestene burde få tilbud om transport? I tillegg bør dere begynne å tenke på blomster. Bestill både brudebukett, knapphullsblomster og blomsteroppsatser til selskapslokalet og kirken. Gjør avtale om at blomsterdekoratøren dekorerer lokalene.

Det er også på tide å kontakte et trykkeri for å få trykket opp invitasjoner og bordkort. Dersom dere bruker profesjonell fotograf tar han/hun seg normalt av takkekortene. Bestill bryllupskake og andre kaker til festen. Husk at på dette tidspunktet er de fleste gode å mette etter middagen, så overflod av kaker er ikke nødvendig.
Dersom dere har gjester som kommer langveis fra bør dere sjekke overnattingsmuligheter for disse. Bestill også bryllupssuite til bryllupsnatten. Skal bryllupet være om sommeren må dere være meget tidlig ute med disse bestillingene.


3 mnd. før bryllupet

Nå er det også på tide at brudgommen begynner å tenke på antrekket han skal ha på seg i bryllupet. Skal dere ha nye ringer bør dere tenke på disse nå. Husk ingen hastverkshandel, dette er ringer dere skal ha på fingeren resten av livet. Klargjør den endelige gjestelisten og begynn å skrive invitasjoner. Disse bør sendes ut senest 2 måneder før bryllupet. Les mer om invitasjoner til bryllup.

Det er også lurt å registrere ønskelister i butikker hvor det er mulig og på internett. Begynn å tenk på hva dere skal kjøpe i morgengave. Sjekk at alle offisielle papirer er fylt ut og i orden. Gjør avtale med de av gjestene som skal ha spesielle oppgaver, f.eks. gaveutpakker (minst 2) og toastmaster. Noen må få ansvaret for å avslutte selskapet, låse, ta seg av gavene osv.


1 mnd. før bryllupet
Hvis dere ikke allerede har gjort det, kjøp morgengavene.  Avtal tid for prøving av brudekjole og brudgommens antrekk. Har dere spesielle ønsker til fotografen eller musikerne så gi dem beskjed. Hold cateringfirmaet oppdatert med eksakt antall gjester en uke eller to før bryllupet. Få personer som ønsker å holde tale til å gi beskjed i forkant, og få samlet inn sanger o.l. slik at dere kan kopiere/trykke opp dette. Sett opp taleliste og kjøreplan for bryllupsmiddagen i samarbeid med toastmasteren.

Lykke til  med bryllupsplanleggingen. Og husk at det skal være koselig og moro å planlegge bryllup.

 

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005