| Startsiden | | Reportasjer | | Registrer ditt bryllup | | Forum | | Kontakt |
Velger vinterbryllup på grunn av barndomsdrøm
Hovedforskjellen på vinterbryllup og sommerbryllup er selvsagt temperaturen, men Julianne Nilsen, best kjent som bloggeren Pilotfrue, mener det også er andre unike forskjeller.

Vi i bryllupsguiden.no har uttalt oss til Klikk.no i forbindelse med denne artikkelen.

Les hele artikkelen på  KLIKK:NO 

 

Temabryllup inspirert av "TRE NØTTER TIL ASKEPOTT"

-Det var jeg som valgte vinteren på grunn av min barndomsdrøm om et temabryllup inspirert av filmen
 "Tre nøtter til Askepott"
 Det forteller Julianne Nilsen, bedre kjent som bloggeren Pilotfrue. Forloveden Ulrik hadde alltid sett for seg å gifte seg om sommeren. Underveis i planleggingen ble likevel min drøm til vår drøm, sier hun.

Forskjellen på vinterbryllup og sommerbryllup er den eventyrlige stemningen du får om vinteren. Det er noe magisk med snø og kulde, synes den vordende bruden. - Det Askepott-bryllupet vi har planlagt passer overhodet ikke inn om sommeren.

Paret har også bestilt mat etter årstiden, men bloggeren mener samtidig at det viktigste er å velge temaet og maten som dere selv har lyst på, og som passer deres personlighet.

 

 

Blir mer populært med Vinterbryllup

Nina Asbjørnsen, bryllupsplanlegger hos Vakre bryllup & Events, tror at vinterbryllup er noe som er på vei tilbake i Norge. - Folk er mer opptatt av å skille seg ut og ikke gjøre som alle andre – og alle andre gifter seg jo på sommeren.

Snø og det flotte vinterlyset gjør seg jo fantastisk godt på bilder, og selve bryllupsbildene er noe som har blitt ekstremt viktig for mange av brudeparene.

Dog kan det jo være risky å bruke sør-, vest- og østlandet. Men å komme seg oppover i fjellet til kulde, snø, og tradisjonsrik arkitektur, kan bidra til at du får et skikkelig norskt vinterbryllup, sier Asbjørnsen. Også Heidi Hetlevik, som står bak nettsiden Bryllupsguiden.no, syns at vinteren er en flott tid å gifte seg på.- Det som er fint med vinteren er at du som oftest kan gifte deg i akkurat den kirken du vil siden det er liten kø fra andre brudepar, og du kan som regel velge akkurat det selskapslokat du ønsker, sier hun.

Hetlevik mener også at vinteren er en tid hvor det er mindre stress og kav: - Folk har rett og slett mer tid å sette av til en fest siden det ikke er typisk ferietid, og det er lettere for langveisfarende å ta seg en tur i bryllupet, sier hun.

Husk dette i planleggingen

Når dere planlegger et vinterbryllup, er det flere hensyn å ta.

Her er Hetleviks beste tips:

Antrekk: Bruden bør ha en vakker cape over kjolen, det blir også kjemperomantisk. Antrekket vil se fantastisk ut på bilder tatt utendørs om det er snø, frost og rim på trær og bakke. Det blir en vakker ramme for bildene. Brudgommen kan ha en ekstra frakk utenpå. Bruden må naturligvis ha noen varmere sko om det blir fotografering ute, de fleste har på en sid kjole, og da vises ikke skoene. Har ikke bruden varme sko, må hun tåle å lide litt under fotograferingen som ikke trenger å vare så lenge likevel. 

Transport: Det er jo selvsagt veldig kjekt med hest og slede dersom det er snø og du ønsker noe annet enn bil. Med tykke skinn i sleden som kjører fra kirken til lokalet, skaper dette en flott og romantisk stemning.

Lokale: Med mindre dere velger hotell hvor det er normal og fin temperatur, pass på at selskapslokalet som et klubbhus eller annet lokale, er godt og varmt og stort nok til at gjestene kan bevege seg inne og ha det greit. Det er ikke så mange som mingler ute når det er vinter.

For gjestene: Det kommer an på hvilket lokale dere velger, men sørg uansett for at gjestene koser seg i varmen. Dere kan for eksempel lage en koselig sittegruppe i en krok hvor det er pyntet med pledd og masse levende lys.
Dere kan også pynte med pene led-lys i vaser og krukker, dandert med blomster, sett de rundt omkring i lokalet. Styr unna de kjølige og skarpe blå-hvite lysene fra tak. Tenk også på å skape stemning for gjestene med vakkert vintertema som bordpynt.

Mat og drikke: Dette handler mest om hva brudeparet selv liker, og det trenger ikke være sesongbetont. Men her pleier cateringselskap og kjøkkenmedarbeidere å være svært dyktige med både råd og tips til brudeparet. De vet som oftest hvilken mat og drikke som varmer på vinterstid, så ta en prat med dem. Men selvsagt kommer det også an på pris og budsjett.

Les hele saken på KLIKK.NO

<-- Tilbake

  © Copyright bryllupsguiden.no 2005